Werkwijze

We vertellen je graag wat we gaan doen als je contact met ons opneemt. Zodat je weet wat je kunt verwachten en je je misschien ook al kunt voorbereiden.

1. Contact opnemen

Het eerste contact komt meestal vanuit jou. Je kunt ons bellen of mailen. Als je contact hebt opgenomen, plannen we zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek met het Buurtteam in jouw buurt.

2. Het kennismakingsgesprek

Nadat je met ons contact hebt opgenomen, starten we altijd met een kennismakingsgesprek. Zodat jij ons leert kennen en wij jou. Het kennismakingsgesprek heb je met een gezinswerker van het Buurtteam in jouw buurt. Wat de gezinswerker tijdens het kennismakingsgesprek in ieder geval van jou wil weten, is:

  • Wie ben je en hoe ziet jouw gezin eruit?
  • Waarom ben je naar ons toegekomen?
  • Heb je deze vraag, dit probleem of deze zorg al langer?
  • Heb je misschien al eerder naar oplossingen gezocht? 
  • Hoe zou je willen dat we je helpen?

Voorbereiden

Misschien vind je het fijn om je voor te bereiden op het kennismakingsgesprek. Dat kan je doen door alvast na te denken over bovenstaande vragen. En door belangrijke informatie over jou of je vraag of probleem te verzamelen en mee te nemen. 

Iemand meenemen

Je mag natuurlijk altijd iemand meenemen naar het gesprek. Bijvoorbeeld een familielid, een vriend of vriendin of een buurman of buurvrouw. Wil je niet alleen komen, maar kan er niemand mee naar het gesprek? Dan kun je bijvoorbeeld ondersteuning vragen bij de Kentering, MEE Gelderse Poort of Stichting BWN.

3. Hulp die bij jou past

Aan het einde van het kennismakingsgesprek bekijken we samen met jou hoe we jou en je gezin verder kunnen helpen. Soms kun je zelf al verder met onze tips en adviezen. Soms heb je meer professionele hulp nodig. Dat hangt af van je hulpvraag en van je situatie. De gezinswerker helpt je om jouw volgende stap te bepalen.

Onze gezinswerkers

Onze gezinswerkers zijn professionals die zijn opgeleid om je zo goed mogelijk te helpen. Ze hebben veel ervaring in zorg, welzijn, wonen, werk, onderwijs en kinderopvang. Ze denken met je mee en helpen je zoeken naar een oplossing die bij jou en je gezin past. 

Kenmerkend voor onze gezinswerkers is:

  • Ze staan naast je en zijn dichtbij
  • Ze denken in mogelijkheden, niet in moeilijkheden
  • Ze doen wat nodig is, niet meer en niet minder
  • Ze zetten jou en je gezin altijd centraal

Jouw privacy

Jouw privacy is voor ons heel belangrijk. We gaan altijd vertrouwelijk met jouw gegevens om. Alles wat je aan ons vertelt, vertellen we niet verder. De meeste informatie slaan we wel op. Zodat we niet vergeten wie je bent en wat je bij ons komt doen. Als het nodig is om deze informatie met anderen te delen, dan vragen we je altijd vooraf om toestemming. 

Stichting OIDOS

Buurtteams Jeugd en Gezin is onderdeel van stichting OIDOS. Meer informatie over stichting OIDOS en alle jaarplannen, jaarverslagen en kwaliteitsrapporten van de Buurtteams vind je op www.oidos.nl.