Hulp bij wonen en jouw buurt

Een fijne, veilige plek om te wonen is belangrijk. Voor je eigen rust en gezondheid en voor die van je kinderen. 

We zijn er voor je!

Herken je een van deze situaties?

  • Je zoekt een andere woning 
  • Je hebt geen eigen huis om in te wonen 
  • Je voelt je onveilig in je eigen buurt 
  • Je wil iets doen voor je buurt 

Hierbij kunnen we je helpen

Een andere woning zoeken

Soms heb je een andere woning nodig. Bijvoorbeeld als je gaat scheiden en je een nieuw huis moet zoeken. Of wanneer je huis te klein of te duur is geworden. Het vinden van een woning is vaak erg moeilijk. We kunnen je in contact brengen met organisaties die je verder helpen. Bijvoorbeeld met het aanvragen van een urgentieverklaring. We kunnen geen woning voor je regelen en hebben zelf ook geen woningen. 

Geen eigen huis om in te wonen

Heb je geen vaste plek waar jij en je kinderen kunnen wonen? Dat zorgt vaak voor veel onrust en stress. We snappen dat dit een moeilijke situatie is. We kunnen het helaas niet meteen oplossen, maar we kunnen je wel helpen om stappen te zetten. We zoeken samen met je uit wat er aan de hand is. Dan kijken we naar wat er nodig is en wie jou daar eventueel bij kan helpen. Bijvoorbeeld iemand uit je omgeving die je vertrouwt. Of een andere organisatie. We kunnen geen woning voor je regelen en hebben zelf ook geen woningen.

Onveilig voelen in je eigen buurt

Het is belangrijk dat je je op straat en in je eigen buurt fijn en veilig voelt. Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor dit helaas toch niet het geval is. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat de buren veel lawaai maken, je ruzie hebt met de buren of je gezin gediscrimineerd wordt. Het kan ook zijn dat er veel inbraken, vechtpartijen of criminele activiteiten plaatsvinden. Het is belangrijk om hier met iemand over te praten. Wij kunnen je daarbij helpen.

Iets doen voor je eigen buurt?

Wil je iets doen voor je eigen buurt? Een activiteit organiseren, met elkaar de wijk opruimen of iets anders? Kijk eens op www.stipnijmegen.nl. Stip organiseert allerlei dingen in jouw wijk en eigen initiatief is altijd welkom. Dus als je een goed idee hebt voor een mogelijke activiteit of bijeenkomst kijk dan eens op de website www.stipnijmegen.nl.

Staat jouw vraag of probleem er niet bij?

Misschien vind je hier je antwoord al

Veelgestelde vragen

Wij zijn er voor kinderen, jongeren en ouders.

Je kunt bij ons terecht met kleine en grote vragen. Bijvoorbeeld over opvoeding, pesten, scheiding, geldzaken, psychische problemen of wonen.

Je kunt mailen of bellen met jouw Buurtteam. Of bel ons op 024-220 3000 of mail naar info@buurtteamsjeugdengezin.nl

Typ de vier cijfers van je postcode in op onze website en vind jouw buurtteam.

Je kunt je vraag altijd stellen bij een Buurtteam Jeugd en Gezin. Het is wel fijn als je belt voor je langskomt, omdat we in gesprek kunnen zijn.

We helpen iedereen zo snel mogelijk.

Nee, je hebt geen toestemming nodig. Iedereen kan contact met ons opnemen.

We gaan met elkaar praten over je situatie en bepalen daarna welke hulp je nodig hebt.

Je krijgt hulp van een persoon uit jouw buurtteam, hiermee hou jij contact. Er is altijd één medewerker die jou kent en weet van jouw situatie, zodat je je verhaal niet vaak opnieuw hoeft te vertellen.

Elk Buurtteam werkt samen met organisaties in de wijk en in de stad. We hebben contacten met huisartsen, consultatiebureaus, organisaties in de geestelijke gezondheidszorg en de organisatie voor schuldhulpverlening.

Ook werken we samen met scholen, kinderopvangen en woningbouwcorporaties. We kennen de verenigingen, vrijwilligersorganisaties, Stips en opbouwwerkers in de wijk. Hierdoor kunnen we je nog beter helpen.

Nee. de hulp van het Buurtteam kost niks. Het is dus gratis.

Vraag niet beantwoord?

Doe met ons mee!

Aankomende activiteiten

We organiseren vaak activiteiten die jou misschien wel kunnen helpen. Tijdens die activiteiten kun je makkelijk onze gezinshelpers leren kennen. Zien we je daar?

15 Dec12:00 tot 13:00

Hoeveel bomen heb je nodig voor een duivennest?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse eu leo sollicitudin, vehicula sem ultrices, congue massa. Duis ligula turpis, ut libero.

AanmeldenMeer informatie
Wonen en jouw buurt
Altijd in de buurt

Hier zijn onze Buurtteams