Hulp op school en kinderopvang

School en kinderopvang zijn belangrijke plekken voor de ontwikkeling van je kind. Soms lukt er iets niet op school of de kinderopvang. Dan kunnen wij helpen. We werken een vast aantal uur op bijna alle scholen en werken samen met elke kinderopvang.

We zijn er voor je!

Herken je een van deze situaties?

  • School of kinderopvang maakt zich zorgen over jouw kind
  • Je kind heeft problemen op school, verzuimt veel of valt uit
  • Je kind wordt gepest of is ongelukkig op school
  • Je kind is onzeker of heeft faalangst
  • Het gaat thuis niet goed en daardoor op school ook niet

Hierbij kunnen we je helpen

Kinderopvang

Als je kind naar de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf gaat, is dat vaak erg wennen. Het is meestal de eerste plek waar je kind andere kinderen, regels, gewoontes en culturen leert kennen. Soms gedraagt of ontwikkelt een kind zich dan anders. Maak jij je zorgen, of iemand anders? We werken samen met elke kinderopvang in Nijmegen, dus kunnen met je kind, jou en de kinderopvang meekijken. 

Basisschool

Op de basisschool leren kinderen in een vaste structuur en vast ritme van de school. Sommige kinderen vinden dat moeilijk. Dan wil de school iets wat een kind niet wil of kan, of andersom. Het helpt om dan te kijken hoe dat komt en wat er anders kan. We werken op de basisschool, dus kunnen dan met je kind, de school en jou meekijken. We helpen bijvoorbeeld bij pesten, faalangst, onzekerheid, moeilijk leren, of gedragsproblemen.

Middelbare school en beroepsonderwijs

Naar de middelbare school gaan is voor veel kinderen heel spannend. Een nieuwe klas, met nieuwe klasgenoten, onzekerheid, volwassen worden. Er gebeurt heel veel op de middelbare school.  En in het lichaam. Het is voor een kind vaak niet makkelijk. Heb je zorgen over je kind, of heeft de school zorgen? Wij zijn er voor jou, je kind en de school. We vinden niks vreemd. We kunnen helpen bij pesten, onzekerheid, ongelukkig zijn, groepsdruk, seksualiteit en identiteit, gamen, drank en drugs, roken, geldproblemen, problemen thuis en meer. 

Staat jouw vraag of probleem er niet bij?

Misschien vind je hier je antwoord al

Veelgestelde vragen

Wij zijn er voor kinderen, jongeren en ouders.

Je kunt bij ons terecht met kleine en grote vragen. Bijvoorbeeld over opvoeding, pesten, scheiding, geldzaken, psychische problemen of wonen.

Je kunt mailen of bellen met jouw Buurtteam. Of bel ons op 024-220 3000 of mail naar info@buurtteamsjeugdengezin.nl

Typ de vier cijfers van je postcode in op onze website en vind jouw buurtteam.

Je kunt je vraag altijd stellen bij een Buurtteam Jeugd en Gezin. Het is wel fijn als je belt voor je langskomt, omdat we in gesprek kunnen zijn.

We helpen iedereen zo snel mogelijk.

Nee, je hebt geen toestemming nodig. Iedereen kan contact met ons opnemen.

We gaan met elkaar praten over je situatie en bepalen daarna welke hulp je nodig hebt.

Je krijgt hulp van een persoon uit jouw buurtteam, hiermee hou jij contact. Er is altijd één medewerker die jou kent en weet van jouw situatie, zodat je je verhaal niet vaak opnieuw hoeft te vertellen.

Elk Buurtteam werkt samen met organisaties in de wijk en in de stad. We hebben contacten met huisartsen, consultatiebureaus, organisaties in de geestelijke gezondheidszorg en de organisatie voor schuldhulpverlening.

Ook werken we samen met scholen, kinderopvangen en woningbouwcorporaties. We kennen de verenigingen, vrijwilligersorganisaties, Stips en opbouwwerkers in de wijk. Hierdoor kunnen we je nog beter helpen.

Nee. de hulp van het Buurtteam kost niks. Het is dus gratis.

Vraag niet beantwoord?

Doe met ons mee!

Aankomende activiteiten

We organiseren veel activiteiten en trainingen. We zijn ook vaak bij activiteiten in de wijk. Houd onze agenda in de gaten! Zien we je daar?

Geen activiteiten gevonden.

Altijd in de buurt

Hier zijn onze Buurtteams