Hulp bij opgroeien en opvoeden

Opvoeden is voor elke ouder spannend en nieuw. Daarom helpen we je graag met vragen over opgroeien en opvoeden.

We zijn er voor je!

Herken je een van deze situaties?

  • Je hebt vragen over de opvoeding of ontwikkeling van je kind
  • Je kind zoekt steeds grenzen op
  • Je kind worstelt met volwassen worden
  • Het is thuis niet veilig voor jou of je kinderen

Hierbij kunnen we je helpen

Opvoeden en ouderschap

Je kind opvoeden kan op heel veel manieren. Er is niet één juiste manier. Soms werkt iets goed en soms niet. Als iets niet lukt, kunnen wij je helpen om andere manieren te proberen. Als je kind bijvoorbeeld niet luistert, niet naar bed wil, vaak boos of verdrietig is. Als je kind moeilijk gedrag laat zien. Of als je het zelf even moeilijk hebt als ouder. Bijvoorbeeld omdat het niet lukt om alles wat belangrijk is in je leven te combineren. Of omdat je het gevoel hebt dat je het niet goed genoeg doet. We zijn er voor je en helpen je verder.

Ontwikkeling van je kind

Je kind leert en probeert elke dag nieuwe dingen. En groeit soms sneller dan je denkt. Elke fase van ontwikkeling geeft nieuwe vragen. En net als je denkt dat je het snapt, verandert alles weer. Dat kan heel ingewikkeld zijn. Soms ontwikkelt je kind zich anders dan andere kinderen, of heeft het gedragsproblemen. Dan maak je je misschien zorgen of wil je extra hulp. We zijn er voor je! Bij alle vragen die je hebt.

Puberen en volwassen worden

Je puber ontwikkelt zich snel. Niet alleen het lichaam verandert. Ook het gedrag, de kijk op de wereld, de omgang met ouders en vrienden en (seksuele) behoeften veranderen. Niet de makkelijkste tijd voor ouders. Je kind maakt andere keuzes dan je verwacht en is zichzelf aan het ontdekken. Hoe ga je daarmee om? En hoe ga je om met social media, roken, drank en drugs, gamen, seksualiteit, geaardheid, werk, geld en andere belangrijke onderwerpen in het leven van je kind? We denken met je mee als je je zorgen maakt. En we kunnen ook met je kind in gesprek om te helpen.

Huiselijk geweld

We willen allemaal dat kinderen gezond en veilig opgroeien. Toch lukt dat niet altijd. Dan worden problemen zo groot dat het thuis niet goed gaat. En kan er sprake zijn van huiselijk geweld. Huiselijk geweld kan in verschillende vormen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan emotionele of lichamelijke verwaarlozing, seksueel, lichamelijk of eergerelateerd geweld of uitbuiting. We zien dat veel mensen het zelf proberen op te lossen, maar dat lukt vaak niet. Weet dan dat je bij ons terecht kunt. Ook als je zelf huiselijk geweld pleegt. We zorgen samen met jou dat er hulp komt. Ook als je dat heel eng vindt of er liever niet over praat. We helpen je om het thuis weer veilig te maken. Vermoed je dat er bij iemand in jou omgeving huiselijk geweld of mishandeling is? Dan kun je ook bij ons terecht. We helpen je de volgende stap te zetten.

Staat jouw vraag of probleem er niet bij?

Misschien vind je hier je antwoord al

Veelgestelde vragen

Wij zijn er voor kinderen, jongeren en ouders.

Je kunt bij ons terecht met kleine en grote vragen. Bijvoorbeeld over opvoeding, pesten, scheiding, geldzaken, psychische problemen of wonen.

Je kunt mailen of bellen met jouw Buurtteam. Of bel ons op 024-220 3000 of mail naar info@buurtteamsjeugdengezin.nl

Typ de vier cijfers van je postcode in op onze website en vind jouw buurtteam.

Je kunt je vraag altijd stellen bij een Buurtteam Jeugd en Gezin. Het is wel fijn als je belt voor je langskomt, omdat we in gesprek kunnen zijn.

We helpen iedereen zo snel mogelijk.

Nee, je hebt geen toestemming nodig. Iedereen kan contact met ons opnemen.

We gaan met elkaar praten over je situatie en bepalen daarna welke hulp je nodig hebt.

Je krijgt hulp van een persoon uit jouw buurtteam, hiermee hou jij contact. Er is altijd één medewerker die jou kent en weet van jouw situatie, zodat je je verhaal niet vaak opnieuw hoeft te vertellen.

Elk Buurtteam werkt samen met organisaties in de wijk en in de stad. We hebben contacten met huisartsen, consultatiebureaus, organisaties in de geestelijke gezondheidszorg en de organisatie voor schuldhulpverlening.

Ook werken we samen met scholen, kinderopvangen en woningbouwcorporaties. We kennen de verenigingen, vrijwilligersorganisaties, Stips en opbouwwerkers in de wijk. Hierdoor kunnen we je nog beter helpen.

Nee. de hulp van het Buurtteam kost niks. Het is dus gratis.

Vraag niet beantwoord?

Doe met ons mee!

Aankomende activiteiten

We organiseren veel activiteiten en trainingen. We zijn ook vaak bij activiteiten in de wijk. Houd onze agenda in de gaten! Zien we je daar?

08 Dec00:00 tot 13:00

Hoe ga je met geld om?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse eu leo sollicitudin, vehicula sem ultrices, congue massa. Duis ligula turpis, ut libero.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adi

Meer informatie
Buurtteam Nijmegen ZuidDick Boerrigterplein 2
Opgroeien en opvoeden
Altijd in de buurt

Hier zijn onze Buurtteams