Hulp bij geld en regelzaken

Heb je geldzorgen, ben je je baan kwijt of verandert er iets anders in je financiële situatie? Dat kan invloed hebben op jou en je gezin. En geeft misschien spanning of stress. 

We zijn er voor je!

Herken je een van deze situaties?

  • Je kunt moeilijk rondkomen en je gezin onderhouden
  • Je hebt geen werk meer
  • Je gaat scheiden en er verandert veel
  • Je vindt het lastig om overzicht te houden over je inkomsten en uitgaven
  • Je twijfelt of je recht hebt op toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget

Hierbij kunnen we je helpen

Veranderingen in je situatie

Heb je geen werk meer? Ben je net uit elkaar, of ga je scheiden? Worden je kinderen 18 jaar, of gaan ze uit huis? Dan verandert er veel. Soms lukt het dan niet meer om alle rekeningen te betalen, of zijn er dingen die nog niet goed geregeld zijn. We denken met je mee wat er nodig is en zoeken de juiste hulp voor je.

Geldproblemen of schulden

Lukt het je niet om alle rekeningen te betalen? Heb je betaalachterstanden, schulden of leningen? Dat overkomt heel veel mensen. Maar hulp vragen vinden mensen vaak moeilijk. Toch kun je beter zo snel mogelijk hulp vragen. Dan worden je problemen niet groter. Dus gebeurt het jou? Vraag zo snel mogelijk om hulp. Er zijn verschillende organisaties die je kunnen helpen. We zullen samen kijken naar organisaties die het best passen bij jouw vragen.

Meedoen aan activiteiten

Heb je niet genoeg geld om activiteiten, sport of hobby’s voor jezelf of je kinderen te betalen? Toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. En het is ook belangrijk. Wist je dat een fijne hobby, sport of andere activiteit ook helpt om je zorgen even te vergeten? Er zijn veel activiteiten in jouw wijk of in de stad en er zijn regelingen waardoor sport of hobby’s toch betaalbaar zijn. We helpen je zoeken naar activiteiten die bij jou of je kinderen passen of brengen je in contact met organisaties die kunnen helpen. 

Staat jouw vraag of probleem er niet bij?

Misschien vind je hier je antwoord al

Veelgestelde vragen

Mensen uit Nijmegen met inwonende kinderen jonger dan 18 jaar en mensen uit Nijmegen die zelf jonger zijn dan 18 jaar. Ben je ouder dan 18 jaar en heb je geen inwonende kinderen jonger dan 18 jaar? Dan kun je terecht bij Buurtteams Volwassenen

Maak je je zorgen om iemand die jonger is dan 18 jaar? Dan mag je ook contact opnemen voor advies. Wel kunnen we mensen alleen helpen als ze dat zelf ook willen.

Je kunt bij ons terecht met kleine en grote vragen. Bijvoorbeeld over opgroeien, opvoeden, veiligheid, scheiden, geldzaken of psychische problemen. Je mag altijd contact met ons opnemen. Als we je niet kunnen helpen, weten we waar je wel terecht kunt.

Je kunt mailen of bellen met jouw Buurtteam. Je vindt de contactgegevens van jouw Buurtteam op de contactpagina.

Met het Buurtteam in jouw wijk. We werken wijkgericht, dus gezinswerkers uit jouw wijk kunnen jou ook het beste helpen. Vul je postcode in op de contactpagina en dan zie je bij welk Buurtteam jij terecht kunt. Twijfel je? Bel dan een van de Buurtteams. Zij kunnen ook voor jou kijken welk Buurtteam jou kan helpen.

Je kunt niet zonder afspraak binnenlopen bij het Buurtteam. We zijn namelijk veel in de wijk of bij gezinnen. Het is daarom belangrijk dat je altijd een afspraak maakt om langs te komen.

We helpen iedereen zo snel mogelijk.

Nee, je hebt geen toestemming nodig. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan hebben we afhankelijk van je vraag wel toestemming van je ouders of voogd nodig voor we je helpen.

We gaan altijd eerst met je in gesprek over jouw situatie. Dan maken we een plan met aan welke doelen je wilt werken en samen kijken we welke hulp je nodig hebt om je doelen te behalen. 

Je krijgt hulp van een gezinswerker uit het Buurtteam. Dit wordt jouw vaste contactpersoon. Zo is er altijd één medewerker die jou kent en weet van jouw situatie, zodat je je verhaal niet vaak opnieuw hoeft te vertellen.

Elk Buurtteam werkt samen met organisaties in de wijk en in de stad. We hebben contacten met huisartsen, consultatiebureaus, organisaties in de geestelijke gezondheidszorg, Stips, Bindkracht10 en de gemeente.

Ook werken we samen met scholen, kinderopvangen en woningbouwcorporaties. We kennen de verenigingen, vrijwilligersorganisaties, Stips en opbouwwerkers in de wijk. Hierdoor kunnen we je nog beter helpen.

Nee. de hulp van het Buurtteam kost niks. Het is dus gratis.

Vraag niet beantwoord?

Altijd in de buurt

Hier zijn onze Buurtteams